به گزارش خبرنگار موسسه مطالعات راهبردی اصحاب الحسین، نشست اندیشه ورزی «مطالعات تربیتی» کنگره های بین المللی «عهد مع الحسین ع» و «لقاء الحسین ع» با عنوان «ظرفیت های حسینی رضوی در تربیت انقلابی و مهدوی عج» با همت این موسسه و مشارکت جامعه الاسلامیه، همچنین بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی در سالن شیخ طوسی این بنیاد برگزار گردید.
در این نشست که با حضور حجج اسلام مهدی شریعتی تبار(ریاست بنیاد پژوهش های آستان قدس)، واعظ زاده خراسانی(استاد حوزه و دانشگاه)، دعائی( مدیر مرکز مطالعات راهبردی نور)، اصفهانیان(مدیر موسسه مطالعات راهبردی فرهنگی اصحاب الحسین)، دکتر تمیمی(معاون جامعه الاسلامیه)، دکتر ناجی(معاون پژوهشی بنیاد پژوهش های آستان قدس)، دکتر رحیمی(مدیر گروه فرهنگ و سیره رضوی بنیاد)، دکتر جلالی(مدیر گروه تمدن بنیاد)، حجه الاسلام ظهوری(مدیر بنیاد فرهنگی افغانی های مقیم ایران) و جمعی دیگر از اساتید و فرهیختگان برگزارشد، ابعاد و ظرفیت های تربیتی ماجرای حسینی و اربعینی مورد توجه قرار گرفت.
حجه الاسلام و المسلمین شریعتی در ابتدای این نشست، ضرورت این نوع از برنامه ها را مورد تاکید قرار داد و ضمن تشکر از برگزار کنندگان این جلسه خاطر نشان کرد: خاستگاه جریان حسینی ، خاستگاه وسیع و الهی است « اِنّ لِقَتلِ الحُسَینِ حَرارَه لاتَبرَدُ فیه اَبدا ». وی بهر مندی ازاین ظرفیت عظیم جهت فضای تربیتی عمیق تر و ملموس تر را با توجه به مباحث بنیادین این گونه از نشست ها قابل دستیابی دانست.
حجه الاسلام اصفهانیان در ادامه این نشست اندیشه ورزی، بررسی توامان دو حیطه «بن مایه ها» و «مکانیسم ها و ابزارها» را در حوزه تربیت ضروری شمرد. وی ضمن اشاره به استفاده غرب از بن مایه هوای نفس و مکانیسم هنر در رسانه تصریح کرد: تربیت دینی با بن مایه فطرت و با بهره از حداقل مکانیسم های تبلیغی(خطا و نوشتار) در طی سالیان متمادی شکل گرفته است اما انتظار بر این بود که پس از انقلاب اسلامی در ایران، بهره مندی از فطرت تسهیل شده و ابزارهای متنوع هنری و رسانه ای در خدمت ظرفیت تربیت فطری قرار گیرد.
دبیر علمی کنگره های بین المللی عهد مع الحسین و لقاء الحسین افزود: از بزرگترین ظرفیت های تربیت ساز قابل رصد و مشاهده، ظرفیت حسینی است که با تمرکز بر جریانِ اربعینی آن، می توان از فضای گذشته شور حسینی عبور کرد و از مسیری آسمانی به سوی زندگی حسینی و مهدوی پرواز کرد و طی مسیرنمود.
در ادامه این نشست هر یک از اساتید به بررسی دیگر ابعاد مربوطه پرداخته و موضوعاتی از قبیل تمرکز بر ظرفیت فطری و ارتقاء آن، توجه به ظرفیت محبت، تشدید محبت، محبوب سازی، تبیین آئین نامه محبت، ضرورت جهت دادن محبت، ضرورت سوق محبت به سوی اطاعت و اتباع، شناخت اتباع و بررسی اشتراکات و افتراقات آن با طاعت، استفاده از ظرفیت های حبی در اربعین در جهت واحد و آرمانی، بررسی ظرفیت محبت در تمدن سازی، جهانی سازی اربعین، استفاده از ظرفیت رسانه ای در فضای اربعین، شکاندن بایکوت رسانه ای اربعین در جهان، پیوند اربعین و مهدویت و… را مورد تاکید قرار دادند.
همچنین آسیب هایی اعم از عدم توجه و تقید به شریعت، رها نمودن برخی از ظرفیت های محبین(مثل شبه قاره هند)، فراری دادن بخشی از اهل کتاب(از جمله در خراسان)، ترتیب ضعیف تاریخی در بررسی ظرفیت های عظیم حسینی اربعینی و… از دیگر موضوعاتی بود که مورد توجه اساتید در این جلسه قرار گرفت.
لازم به ذکر است که این نشستها از جمله پیشنشستهای کنگره بینالمللی «لقاءالحسین(ع) از سوی دبیرخانه دائمی کنگرههای بینالمللی «عهد مع الحسین(ع)» و «لقاءالحسین (ع)» است که از ۲۷ رجب المرجب مصادف با بعث پیامبر اکرم(ص) آغاز شده است و در ماه شعبان المعظم نیز ادامه یافته و در شهرهای تهران، کرج، قم، یزد، مشهد، نجف، کویت، بیروت و.. برگزار خواهد شد انشاءالله.